Hue

Hue sijaitsee Vietnamin puolessa välissä ja on ollut pääkaupunki 1802-1945. Tuolta ajalta on muistona keisarin palatsi, joka muistuttaa melko paljon kiinalaista palatsia. Asukkaita Huessa on noin 340 000.

Yövyimme Sports 2 Hotellissa, joka oli hintaansa nähden varsin laadukkaan oloinen. Paikat olivat todella siistiit ja uuden näköiset. Hotelli myös vuokrasi polkupyöriä ja mopoja halukkaille.

Keisarin palatsi

Paviljonki Yksi palatsialueen useista paviljongeista.
Huen päänähtävyys on vanha keisarin palatsialue. Palatsin on rakennettu kiinalaiseen tyyliin, mutta Pekingin Kiellettyyn kaupunkiin verrattuna palatsi oli kotoisamman oloinen. Toistaiseksi kaikkia rakennuksia ei ole ehditty korjaamaan tai rakentamaan uudestaan, ja alue ei ole niin steriilin oloinen kuin Kielletty kaupunki.

Lammikko ja sen takana pienenmässä kuvassa ole paviljonki. Palatsialueella oli paljon enemmän vettä kuin Kielletyssä kaupungissa ja mielestäni se teki paikasta paljon viihtyisämmän.
Huvimaja. Valitettavasti valokuva ei onnistunut vangitsemaan rakennuksen kauneutta, vaan paikalle pitää mennä itse ihastelemaan, mikäli haluaa nähdä talon ja sen edessä olevan lammen koko kauneudessaan.
Rakenteilla oleva historiallinen rakennus. Vietnamilaiset rakensivat kovalla kiireellä turisteille lisää historiallisia rakennuksia.

Tunnelit

USA:n entinen sotilastukikohta. Vuoren huipulla oli sodan aikana USA:n sotilastukikohta, mutta amerikkalaiset räjäyttivät sen itse vetäytyessään.
Kävimme 11 US Dollaria maksaneella päivämatkalla katsomassa Vietnamin sodan nähtävyyksiä. Kohteita oli paljon, mutta suurin osa oli täysin turhia. Pysähdyimme mm. tien varteen katsomaan kilometrin päässä ollutta USA:n tukikohtaa, joka oli tuhottu täysin jo sodan aikana. Lisäksi näimme pari siltaa, joen ja ajoimme vähemmistökansan kylän ohi.

Matkan ainoa kunnollinen nähtävyys oli Vinh Moc tunnelit, joita oli käytetty pommisuojina sodan aikana. Tunnelit olivat suurempia kuin Ho Chi Minhissä näkemämme. Tunnelit on kaivettu kolmeen kerrokseen ja syvimmät menevät noin 20 metriin maan alle. Tunneleissa pääsi käymään opastetusti, mutta mikäli mukana on taskulamppu voisi tunneleihin mennä yksinäänkin.

Tunnelit on kaivettu käsin kovaan savimaahan. Savi on kovettunut ilman vaikutuksesta, eikä tunneleissa ole mitään tukia pitämässä kattoa ylhäällä. Tunneleissa on asunut noin 60 perhettä ja jokaiselle on kaivettu pieni koppi nukkumista varten. Kaikki eläminen on tapahtunut tunneleissa ruuanlaitosta lähtien. Valitettavasti keittiöitä tai mitään kalustettuja tiloja ei tunneleissa näkynyt.

Vietnamin sodan aikainen tuneli. Tunnelit olivat suurempia kuin Ho Chi Minhin lähellä olevat ja kävelemään mahtui yleensä selkä suorassa.

Kommentit (0)

This comment form is powered by GentleSource Comment Script. It can be included in PHP or HTML files and allows visitors to leave comments on the website.

Navigation :